Šestan-Buschu narudžba više od 100.000 kaciga

Autor: Poslovni dnevnik , 26. veljača 2015. u 22:00
Alojzije Šestan, direktor tvrtke Šestan&Busch/ V. Žganec-Rogulja/PIXSELL

Na najvećem sajmu vojne industrije našli kupce iz UAE, Turske, Bangladeša…

Tvrtka Šestan-Busch na najvećem svjetskom sajmu vojne i obrambene industrije – International Defence Exhibition and Conference (IDEX) dobila je narudžbu za više od sto tisuća kaciga od kupaca iz UAE, Turske, Bangladeša te za afričko tržište, priopćili su iz HGK ističući kako su tako popunjeni svi njezini proizvodni kapaciteti za ovu godinu.

Na IDEX-u na zajedničkom štandu nastupaju Šestan Busch i Agencija Alan, s programom HS-produkta (naoružanje) i Inkop vojnim čizmama, koje sufinancira HGK, dok tvrtka DOK-ING izlaže na posebnom štandu. "U ovom trenutku tvrtka Šestan Bush najveći je europski i najkvalitetniji svjetski proizvođač kaciga", istaknula je direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić te dodala kako je hrvatske izlagače posjetio i princ Abu Dhabija Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, što je bilo i za očekivati s obzirom na to da je UAE veliki kupac Šestanovih kaciga.

Hrvatske proizvođače posjetila je i delegacija Ministarstva obrane na čelu s ministrom Antom Kotromanovićem. Održan je i velik broj sastanaka s ostalim hrvatskim izlagačima, a na sajmu su prisustvovale i hrvatske tvrtke koje nisu izlagale: Varteks, Čateks, PMTČ, Kapko i Šešir i Auto Safir. Na IDEX-u je više od 2800 izlagača iz 59 zemalja ispunilo 12 hala na površini od 133.000 četvornih metara.

Komentirajte prvi

New Report

Close