Savjetnici Vlade za koncesiju bit će Erste, Deloitte i Wolf Theiss

Autor: Agencija VLM , 04. prosinac 2012. u 18:39
Siniša Hajdaš Dončić ( Foto: Boris Scitar/VLM)

Ministar Siniša Hajdaš Dončić kazao je da bi do rujna sljedeće godine savjetnici trebali predložiti modele koncesije i potencijalne investitore.

Savjetnici Vlade za davanje autocesta u koncesiju bit će Erste Group Bank, Deloitte savjetodavne usluge i Wolf Theiss Rechtsanwälte, čija je ponuda na međunarodnom natječaju za tu uslugu bila najniža – 50,8 milijuna kuna. Na natječaj za izbor savjetnika stiglo je osam ponuda, a dvije nisu zadovoljile uvjete.

Ponude su ocjenjivane po kriterijima cijene, referenci i adekvatnosti plana. Predsjednica povjerenstva Marija Hrebac kazala je da izabrani imaju iskustva u monetizaciji u Češkoj i regiji. Ministar Siniša Hajdaš Dončić kazao je pak da bi do rujna sljedeće godine savjetnici trebali predložiti modele koncesije i potencijalne investitore.

Nakon toga bi krenuli u pregovore, a u slučaju da se Vlada odluči za monetizaciju, cijeli posao bio bi završen potkraj 2013. ili početkom 2014. Uvjeti za koncesiju bit će, naglasio je, da nema garancije za pad prometa i doprinosa iz državnog proračuna. Vlada očekuje da bi od monetizacije mogla dobiti oko tri milijarde eura. A savjetnik bi trebao posebno animirati domaće mirovinske fondove da se uključe u moguću monetizaciju autocesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close