Šamis bi odgodu, Uprava protiv

Autor: Suzana Varošanec , 27. travanj 2015. u 22:01
Igor Šamis, novi vlasnik TLM-a/Duško Jarmaz/PIXSELL

Ročište za utvrđivanje tražbina 11. svibnja, kad i skupština tvrtke.

Napetosti na relaciji Uprava – novi vlasnik TLM-a ne jenjaju. Potvrđuju to i zahjevi Fini koji su posve suprotnog sadržaja.

TLM Holding, tvrtka koju je preuzeo ruski investitor Igor Šamis, kao većinski vlasnik TLM Aluminiuma u predstečaju, od Fine traži odgađanje ročišta radi utvrđivanja tražbina. Riječ je o ročištu sazvanom za 11. svibnja u Zagrebu, no tad je predviđena i izvanredna skupština tvrtke u Šibeniku, gdje bi novi vlasnik trebao postati šef NO-a. Ukratko, on sumnja da bi priznate tražbine od strane postojeće Uprave mogle značajno oštetiti tvrtku, uz mogućnost nenadoknadive štete.

No, predsjednik Uprave Branimir Lepur, koji nam je potvrdio da je Fini uputio zahtjev da ročište ne odgodi, ističe da je tvrtka u vrlo teškoj financijskoj situaciji, zbog čega bi svako daljnje odgađanje ročišta dovelo TLM u opasnost od stečaja. Pozivajući se na opstojnost društva i izbjegavanje najcrnjeg scenarija – stečaja, Lepur poziva Finu da "učini sve kako bi se zakonski određen rok za utvrđivanje tražbina i održao, to prije što je odluka za pokretanje predstečajne nagodbe prošla sva nadležna tijela društva". Inače, ovo je ročište već jednom odgođeno zbog brojnih prijava. 

Komentirajte prvi

New Report

Close