Sada znamo i cijenu Sunce hotela

Autor: Marija Crnjak , 25. ožujak 2021. u 12:13
22.05.2017., Starigrad Paklenica- Bluesun hotel Alan. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Tvrtka Sunce Hoteli na Zagrebačkoj burzi objavila je da je uprava društva Lucidus objavila poziv za glavnu skupštinu.

Tvrtka Sunce Hoteli na Zagrebačkoj burzi objavila je da je uprava društva Lucidus objavila poziv za glavnu skupštinu s prijedlogom odluke o davanju suglasnosti upravi Društva na sklapanje Ugovora o kupoprodaji
dionica i poslovnih udjela Sunce hotela i Sunce ulaganja tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate. Kako je objavljeno u utorak, ugovor o kupoprodaji sklopljen je 23. ožujka 2021. godine između Jake Andabaka, Danice Andabak, Ružice Andabak, Ivane Andabak i društva Lucidus te kupca Eagle Hills Zagreb Real Estate. Temeljem navedenog ugovora, Lucidus prodaje sve svoje dionice Sunce hotela odnosno 1.146.420 dionica društva Sunce hoteli  koje predstavljaju 19,25 posto temeljnog kapitala, za kupoprodajnu cijenu od 27.893.484,41 eura, stoji u objavi na burzi.

Gotovo 70 posto dionica Sunce hotela prodano je tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate za oko 101 milijuna eura, potvrdio je u četvrtak za Hinu poduzetnik i dosadašnji većinski vlasnik te hotelske kompanije Jako Andabak.

“Točno je da je cijena oko 101 milijun eura”, kratko je za Hinu izjavio Andabak, koji je tu cijenu potvrdio nakon što je na Zagrebačkoj burzi objavljena cijena po kojoj je Lucidus prodao svojih nešto više od 19 posto dionica Sunce hotela.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close