Saborski zastupnik Damir Rimac objavio svoje prihode i pozvao druge da to učine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. rujan 2014. u 14:25
Rimac podnosi izvješće, Foto: Goran Ferbezar / Pixsell

Saborski zastupnik Damir Rimac (SDP) iz Vinkovaca danas je na konferenciji za novinare podnio vlastito financijsko izvješće za 2013. godinu.

Saborski zastupnik Damir Rimac (SDP) iz Vinkovaca danas je na konferenciji za novinare podnio vlastito financijsko izvješće za 2013. godinu, naglasivši da to čini zbog odgovornosti kao javne osobe i saborskog zastupnika te transparentnosti prema građanima i poreznim obveznicima.

Pozvao je i druge dužnosnike da to učine posebno imenujući svog sugrađanina, potpredsjednika Sabora Tomislava Čuljka (HDZ).

Rimac je u najmu stana od 39 kvadrata koji ga je s režijama u 2013. godini stajao 37.571 kunu, a od naknade za najam stana te naknade za režije dobio je 35.341 kunu.

Za gorivo za osobni automobil, cestarinu, održavanje vozila, parkiranje te javni prijevoz prošle je godine potrošio oko 32.700 kuna no i uprihodio iz naknade za korištenje osobnog automobila i naknade za cestarinu ukupno 41.100 kuna.

Ukupno, rekao je Rimac, od prihoda za stanovanje i putovanje na sjednice te povećanih troškova zastupnika, odvojenog života i plaće uprihodio je 287.244 kune dok su mu rashodi za stanovanje i putovanje iznosili oko 70.300 kuna. Drugim riječima zaradio je „čisto“, nešto više od 216.000 kuna.

Rimac je dodao da se za rasprave, replike i odgovore na repliku u Hrvatskom saboru javljao 50 puta po čemu nije ni najaktivniji niti najmanje aktivan zastupnik u Saboru, a najveći broj rasprava odnosio se na njegovu struku, odnosno na poljoprivredu.

Rekao je da je prošle godine kupio i novi automobil vrijedan 160.000 kuna što je prijavio u imovinsku karticu, da je riječ o dizelašu koji znatno manje zagađuje okoliš nego njegov raniji osobni automobil.

Saborski zastupnik Damir Rimac dodao je da je i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Vinkovaca te se, otkako je zastupnik u Saboru, odrekao mjesečne naknade od 1.100 kuna iz gradskoga proračun na koju kao vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika ima pravo. Pozvao je vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića (HDZ) da i on podnese vlastito financijsko izviješće.

Rimac je posebno istaknuo da je podnio izvješće i za 2012. godinu te da je jedini dužnosnik od osnutka RH koji je to učinio.

Komentirajte prvi

New Report

Close