S Centrom za posjetitelje Park prirode Lonjsko polje postaje perjanica turizma

Autor: Agencija VLM , 03. kolovoz 2014. u 10:35
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Tradicijski izgled imat će i budući Centar za posjetitelje Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, koji još nije završen.

U Krapju, selu graditeljske baštine, sve je više obnovljenih starih drvenjara, kuća po kojima je ovo selo poznato i izvan Hrvatske i zbog kojih je proglašeno europskom kulturnom baštinom. Ulaže se puno kako bi se preostale drvene kuće zaštitile i uredile.

Tradicijski izgled imat će i budući Centar za posjetitelje Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, koji još nije završen. Njegova namjena, ali i funkcionalnost, bit će važna turističko-posjetiteljska infrastruktura ne samo za Krapje nego i za Lonjsko polje.

– Završetkom ovih radova, u čiju će se realizaciju utrošiti oko 2,5 milijuna kuna, stvorit će se preduvjeti da Park prirode Lonjsko polje postane perjanica kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske. Zbog svojeg neprocjenjivog bogatstva prirodne i kulturne baštine Lonjsko polje to svakako zaslužuje – izjavio je Eduard Bogović, voditelj promidžbenih aktivnosti Parka.

Centar za posjetitelje imat će, osim prijamnog dijela, polivalentnu prezentacijsku dvoranu, prostore namijenjene za edukacijske i interaktivne igre, suvenirnicu, mali kafić za posjetitelje i veliko parkiralište. 

Komentirajte prvi

New Report

Close