Ryanar upozorava na prevare: Evo kako letove možete platiti i 40 posto više

Autor: Marija Crnjak , 27. srpanj 2021. u 15:03
FILE PHOTO: FILE PHOTO: A Ryanair Boeing 737-800 aircraft approaches Paris-Beauvais airport in Tille, northern France, September 27, 2018. REUTERS/Christian Hartmann/File Photo

Zračni prijevoznik Ryanair pozvao je kupce da uvijek rezerviraju letove izravno na njihovom webu ili na aplikaciji Ryanair.

Zračni prijevoznik Ryanair pozvao je kupce da uvijek rezerviraju letove izravno na njihovom webu ili na aplikaciji Ryanair, pozivajući se na nedavne prijave potrošača o online agencijama (OTA) koje su prodavale Ryanairove karte na popustu.


„Ova najnovija OTA prevara još je jedan razlog zašto putnici uvijek trebaju rezervirati izravno. Internetske putničke agencije prodaju naše letove, ali s nama nemaju komercijalne ugovore. Stoga smo početkom ove godine pokrenuli alat “Verified Seal” na webu i u aplikaciji Ryanair kako bismo pomogli kupcima da izbjegnu zamke rezervacije kod internetskih putničkih agencija, koje često previsoko naplaćuju troškove, a mogu pružiti i netočne podatke o kupcima, što onda sprečava Ryanair da izravno surađuje sa svojim putnicima. Ovo je pokrenuto zajedno s našim alatom za provjeru cijena, u nastojanju da se na vidjelo izbace nepotrebne naknade koje mrežne putničke agencije naplaćuju kupcima”, rekla je direktorica marketinga Ryanaira Dara Brady, dodajući da je preko 50 tisuća kupaca koristilo alat.

Konkretno, OTA koristi podatke o plaćanju kupca kako bi osigurao rezervaciju leta, te sprema podatke o kupcima za kasniju nepoštenu upotrebu.
Moguće je i da se preko navedenih agencija naplati i do 40 posto više za iste ponude, nego da su rezervirali izravno na webu ili u aplikaciji Ryanair.

Komentari (1)
Pogledajte sve

I zato jer ćete u slučaju otkazivanja leta i svega ostalog, naknadu tražiti direktno od avio kompanije. Ako kupite od posrijednika, pingpongaće vas dok ne izgubite nerve.

New Report

Close