Do travnja 2022. misle u Zagreb dovesti oko 700.000 putnika iz 24 grada Europe

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2021. u 07:54
Eddie Wilson (desno) i član Uprave MZLZ David Gabelica/ŽELJKO HLADIKA/PIXSELL

Šef Ryana ocijenio da Zagreb i Hrvatska imaju veliki potencijal za ovaj posao jer je zemlja atraktivna i sigurna.

Ryanair je u petak u zagrebačkoj zračnoj luci otvorio bazu s jednim zrakoplovom, do kraja godine u planu su tri, a uz ulaganje 300 milijuna dolara očekuje da će do kraja poslovne godine travnja 2022. u Zagreb dovesti oko 700 tisuća putnika.

“U Zagrebu vidimo veliki potencijal za razvoj našeg posla. Vjerujem da će se Zagreb, ako ovdje nastavimo investirati, pretvoriti u još jaču turističku destinaciju”, kazao je u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman predsjednik Uprave Ryanaira Eddie Wilson. Najavio je da će iz Zagreba tijekom zimskog reda letenja imati 60 letova tjedno u 24 inozemna odredišta, od kojih je devet novih.

“Zagreb sada ljeti povezujemo s 15 odredišta u Europi, a s 24 zimska putnici će imati velik izbor letova. Želimo letjeti cijele godine i unapređivati poslovanje u Hrvatskoj. Imamo baze u Zadru i Zagrebu, a letimo i u Pulu gdje vidimo jako dobre rezultate”, dodao je Wilson.

U Hrvatskoj vidi dobru priliku, jer je, kaže, atraktivna, sve traženija, a u pandemiji i jedna od sigurnijih destinacija. Tako je, kaže, i ovo ljeto, a na pitanje misli li da koronakarta ECDC-a i to što je Hrvatska od prošlog tjedna u ‘narančastom’ može narušiti sezonu, odgovorio je da je to manje važno, ali je jako važna informacija koliko se ljudi u zemlji cijepilo, jer to zanima i turiste.

Nada se da će sezona biti dulja od lanjske. Novinari su pitali i bi li Ryanair mogao i htio letjeti zmeđu Zagreb i Dubrovnika ili Splita, a Wilson rekao da to sad uz sufinanciranje države radi domaći Croatia Airlines, što je nazvao “teško razumljivim”, jer su to sve odlične destinacije i oni bi i bez potpora imali potražnju.

Boljoj sezoni i prometu nadaju se i u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ), čiji je član Uprave David Gabelica uz zadovoljstvo što Ryanair ima bazu u Zagrebu naglasio i da zagrebačka zračna luka ove godine bilježi bolje rezultate nego lani.

Komentari (4)
Pogledajte sve

<div id=”quote-4298189″ class=”forum-post__quote”>
<div class=”user-inline”>
<div class=”user-inline__avatar”>
<div class=”avatar avatar–xsmall”>
<div class=”avatar__inner”> </div>
</div>
</div>
<div class=”user-inline__content”>
<div class=”user-inline__time”>mrxzg<span class=”u-light”>, 26.07.2021. u 15:25</span></div>
</div>
</div>
<div class=”forum-post__quote-text text text–mlight”>

@Kirin     Inače Zagreb je poznat kao deluxe destinacija, samo 5 zvjezdica i vrhunska usluga. Ponuda te jednostavno izbije iz cipela a tek uživancija na obali Save…

 

Koja bahatost, dobro da bilo tko dođe.

</div>
</div>
Složil bi se ja, ali me peče osjećaj da nam Jaran Air postaje nacionalni prijevoznik…uz subvencije

 

@Kirin     Inače Zagreb je poznat kao deluxe destinacija, samo 5 zvjezdica i vrhunska usluga. Ponuda te jednostavno izbije iz cipela a tek uživancija na obali Save…

 

Koja bahatost, dobro da bilo tko dođe.

 

u što su uložili <span style=”background-color: #ffffff;”>a uz ulaganje 300 milijuna dolara očekuje da će do kraja poslovne godine travnja 2022</span>

Nama siromasima otkrivaju čokoladu… baš nam trebaju ti bogati gosti koji koriste Jaran Air

New Report

Close