Ryanair ukinuo iznimno popularnu liniju iz Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2017. u 14:50
Foto: Thomas Frey/dpa /DPA/PIXSELL

Naime, Ryanair je u ponedjeljak svim potencijalnim putnicima, koji su imale rezervacije za letove od kraja ožujka nadalje, poslao kratku obavijest e-mailom da prestaju letjeti na toj liniji, bez navođenja razloga.

Nakon tri godine zrakoplovi irske niskotarifne kompanije Ryanair više neće letjeti na liniji Osijek – London. Tako je, u moru dobrih vijesti iz Zračne luke Osijek, koja je, primjerice, uoči Nove godine najavila nove međunarodne letove na linijama Osijek – Stuttgart i Osijek – Basel od svibnja, i jedna loša. Prvi ju je prošloga tjedna najavio Glas Slavonije, pišući kako se odnedavno uopće ne mogu rezervirati karte na Ryanairovoj liniji Osijek – London, premda je njezin nastavak uredno bio najavljen od početka ljetne sezone, 27. ožujka. Već tada se sumnjalo na ovakav rasplet, a sada je stigla i potvrda.

Naime, Ryanair je u ponedjeljak svim potencijalnim putnicima, koji su imale rezervacije za letove od kraja ožujka nadalje, poslao kratku obavijest e-mailom da prestaju letjeti na toj liniji, bez navođenja razloga. Premda još nisu dobili nikakvu službenu potvrdu od Ryanaira, Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek, za Glas je kratko prokomentirao ukidanje te linije.

“Iako su letovi na ovoj liniji bili uvijek popunjeni i donosili zaradu Ryanairu, oni su od nas tražili da i dalje plaćamo subvenciju za njih. Istodobno naši novi partneri, Wizzair i Eurowings, to nisu tražili za nove linije za Basel i Stuttgart. Vjerujem da je to glavni razlog ovakvog Ryanairova poteza, a još uvijek čekamo njihovu službenu obavijest. Žao mi je jer je linija Osijek – London iznimno popularna”, kazao je Marinić. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

pa ako GB vise nije u EU onda su odlucili da nece biti niti te popunjenosti. ne i oni ukinuli liniju koja je ispaltiva…nikada

New Report

Close