Rusima naši trgovački centri pravo iznenađenje

Autor: Suzana Varošanec , 24. studeni 2021. u 22:00
Oleg Voytsekhovskiy, Irena Pekhova i Denis Čupić (UTL)/PD

Samo u Moskvi je gotovo 200 trgovačkih centara, u cijeloj Rusiji više od 1700.

Predstavnici Ruskog vijeća trgovačkih centara (RCSC), predvođeni glavnim direktorom udruge Olegom Voytsekhovskiyem, u trodnevnom posjetu Zagrebu gdje im je domaćin Udruga trgovine i logistike (UTL) koju vodi Denis Čupić, obišli su najvažnije trgovačke centre u Zagrebu.

Samo u Moskvi je gotovo 200 trgovačkih centara, u cijeloj Rusiji više od 1700, i kako su mnogo veći od hrvatskih i konkurencija je iznimno veća, izjavio je Voytsekhovskiy, neovisni konzultant za izgradnju trgovačkih centara.

Na bilateralnom sastanku ovih udruga razmijenjena su iskustva o razlikama poslovanja u Rusiji i RH, utjecaju pandemije, te trendovima u retailu. Prema poduzetnici Ireni Pekhovoj koja upravlja komercijalnim nekretninama, pravo je iznenađenje raznolikost formata naših centara – od outlet parkova, retail parkova, gradskih centara do velikih na rubovima grada.

“Posjetili smo 5 trgovačkih centara i svi domaćini su bili iznimno susretljivi, ali i oni su imali jako mnogo pitanja za nas. Složili smo se da je budućnost u konstantnom unapređenju ponude i razvoju”, kazala je.

Ocijenila je da je Hrvatska u dobrom stanju što se tiče kvalitete objekata, ali i da je tamo gdje je Rusija bila prije 15 godina, no da to nije loše.

“Vidim da su kupci zadovoljni time. Mi primjećujemo da nove generacije imaju drugačije potrebe i želje i tomu se prilagođavamo”, ističe Pekhova.

Komentirajte prvi

New Report

Close