Rusi spremni Agrokoru otpisati pola dugovanja?

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2017. u 18:15
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Što će značiti najnovije izjave čelnika Sberbanka u kontekstu izvanredne uprave i predstojećeg procesa restrukturiranja, ostaje vidjeti.

Sberbank, najveća ruska banka i ujedno najveći pojedinačni vjerovnik Agrokora, mogla bi napraviti rezervacije za 50 posto duga tog koncerna banci, najavio je Herman Gref, predsjednik Uprave Sberbanka, novinarima Bloomberga u četvrtak u Moskvi. Njegova izjava iščitava se kao spremnost te banke da otpiše čak polovicu Agrokorova duga po kreditima te banke. Nakon što je i prije mjesec-dva Sberbank Agrokoru interventno odobrio 100 milijuna eura zajma, procjenjuje se da njegova izloženost koncernu Ivice Todorića premašuje 1,3 milijarde eura.

Što će značiti najnovije izjave čelnika Sberbanka u kontekstu izvanredne uprave i predstojećeg procesa restrukturiranja, ostaje vidjeti. A zasad je nepoznanica i dokle se stiglo u pregovorima s tom bankom u vezi s daljnjim sudjelovanjem u osiguravanju dodatne likvidnosti koncernu. Podsjetimo, u prvoj tranši likvidnosne injekcije ona je odbila sudjelovati (pa je ubrizgano 80 umjesto planiranih 150 mil. eura) jer nije udovoljeno njezinu zahtjevu da se i prethodni kredit od 100 mil. eura tretira s prednošću namirenja, odnosno da mu se da status najstarije tražbine.     

Komentari (5)
Pogledajte sve

Koji stupid naslov koji sve novine prepisuju jedne od drugih…nisam bankar ali svatko tko je imalo pismen u poslovnom svijetu zna da rezervacija ne znači otpis.

Nikakvih tu otpisa od Sberbank ne bude, samo jako lijepa zarada!

to bi moglo značiti da je situacija takva da se tako mora,otpisati pola svih dugova svih banaka i dobavljača ako se želi izvući onih drugih 50%.
poziv je to i svima involviranima da sljede njihov primjer,da se tako izjasne.
ako neće a držim izglednijim da neće tada će izvlačenje 50% ostati za večinu neprežaljeni san.
a dobar dio će nestati kao magla na ljetnom suncu.
narod smo kamikaza,hazardera i kockara ali i velikih gazda koji su sve to.
kod takvih je naroda evolucija dodatno skup,bolan,dug proces.
e moj narode dancerski,sapuničarski,cajkaški…..

Nigdje ne pise da ce ista oprostiti. To sto ce 50% duga staviti u rezervacije znaci da vjeruju da bi na kraju price mogli dobiti 50% onoga sto su posudili Agrokoru.

New Report

Close