Rudan: U KB Dubrava je tijekom noći preminulo 20-ak pacijenata

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2021. u 10:46
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zamjenica ravnatelja KB Dubrava poručila je kako je trenutno u bolnici hospitalizirano 420 bolesnika, od kojih je 75 u jedinici intenzivnog liječenja. Tijekom noći preminulo je oko 20 pacijenata.

Diana Rudan, zamjenica ravnatelja KB Dubrava rekla je jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4 kako je tijekom noći oko 20 bolesnika izgubilo bitku s Covidom u toj bolnici.

Trenutno je tamo hospitalizirano 420 bolesnika, od kojih je 75 u jedinici intenzivnog liječenja, a dva su bolesnica na ECMO-u.

– Možemo reći, što se tiče hospitalizacija, da smo na vrhu trećeg vala – rekla je Rudan. Poručila je da su kapaciteti KB Dubrava popunjeni, a da su sadašnji bolesnici nešto mlađe životne dobi.

– Klinička slika, odnosno njihovo zdravstveno stanje je teže, što znači da se brže zdravstveno urušavaju, ali se isto tako i brzo oporavljaju. To nas veseli – rekla je.

Komentirala je i slučajeve ljudi koji su se ponovno zarazili nakon što su primili dvije doze cjepiva i poručila da je učinkovitost cjepiva preko 90 posto, ali ne i 100.

– Cjepivo vas ne može zaštititi od bolesti, ali vam može smanjiti rizik da obolite od određenih bolesti – objasnila je.

– Također je poznato da su kliničke slike bolesnika koji su hospitalizirani nakon što su cijepljeni čak i drugom dozom cjepiva, uglavnom prvom dozom, da su nešto lakše – dodala je.

Komentirajte prvi

New Report

Close