Ručna bomba u balama papira unesena u tvornicu Belišće d.d.

Autor: Agencija VLM , 30. siječanj 2013. u 11:56
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Opasnu napravu pronašli su djelatnici tvornice Belišće d.d. kada su otpakiravali bale starog papira.

Zajedno sa starim papirom, u tvornicu papira Belišće d.d.stigla je i – ručna bomba. Opasnu napravu pronašli su djelatnici kada su otpakiravali bale starog papira. Zbilo se to noćas oko ponoći. Bombu je, pretpostavlja se, odbacio neodgovorni vlasnik. Iz policije podsjećaju građane da je u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija".

– Prema zakonu, oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno preda neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak – ističe Vlado Krznarić, galsnogovornik PU osječko-baranjske. Apeliraju, stoga, na sve građane koji u svojim domovima još čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija prijave policiji.

– Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Neka nas obavijeste na broj 192 ili u najbližoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – pojašnjava Krznarić.

Dobrovoljna je predaja oružja, dodaje, vremenski neograničena, a građani se o svemu mogu dodatno informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 

Komentirajte prvi

New Report

Close