Rješenja o legalizaciji u sljedeće dvije godine

Autor: Agencija VLM , 16. srpanj 2013. u 15:52
Anka Mrak Taritaš/Patrik Macek/PIXSELL

U ovoj županiji očekuju se sredstva od 30 do 40 milijuna kuna za provođenje postupka legalizacije.

Započevši obilazak hrvatskih županija radi rješavanja zahtjeva za legalizaciju objekata, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Ana Mrak Taritaš razgovarala je s čelništvom Požeško-slavonske županije i njihova Ureda za graditeljstvo. Na tom području podnijeto je 15733 zahtjeva za legalizaciju stambenih, gospodarskih i pomoćnih objekata.

 – Cilj nam je da taj obiman posao efikasno odradimo te da vidimo mogućnosti svake županije u tome poslu jer je 20 posto sredstava od legalizacije namijenjeno za njeno provođenje – kazala je ministrica A. Mrak Taritaš dodajući da do kraja kolovoza očekuju povratne informacije iz županija o tomu mogu li to sami obaviti ili će dio posla ići u Zagreb.

 U ovoj županiji očekuju se sredstva od 30 do 40 milijuna kuna za provođenje postupka legalizacije.

–- Zbog šireg obima posla pronaći ćemo stručne ljudi koji će to odraditi najvjerojatnije na određeno vrijeme, a cilj je da to bude u sljedeće dvije godine – ističe zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović dodavši da će se u tome poslu maksimalno angažirati u tehničkom i kadrovskom pogledu.

Komentirajte prvi

New Report

Close