Rimac gotovo utrostručio prihode: Po prvi puta zaradu mjeri u milijunima

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2016. u 11:00
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Prema podacima servisa Poslovna Hrvatska, Rimac je u 2015. povećao broj zaposlenih na 80, godinu prije imao je 30-ak djelatnika.

Za poduzetnika i inovatora Matu Rimca 2015. je bila odlična godina. Njegova tvrtka Rimac automobili gotovo je utrostručila prihode s 10,7 milijuna kuna na 29,7 milijuna kuna, osjetno je povećao broj zaposlenih i prvi put je ostvario milijunsku dobit. Zarada mu je s 620.000 kuna iz 2014. skočila na lanjskih 1,9 milijuna kuna.

Osim što sve bolje posluje, Rimčeva tvrtka je i odličnog financijskog zdravlja. Ukupni kapital od 57 milijuna kuna dvostruko je veći od obaveza. Uz to, na firminom bankovnom računu nalazi se 8,7 milijuna kuna spremnih za nova ulaganja, piše tportal.

Prema podacima servisa Poslovna Hrvatska, Rimac je u 2015. povećao broj zaposlenih na 80, godinu prije imao je 30-ak djelatnika.

Strani investitori su u Rimčevu tvrtku uložili milijune eura

Trenutan broj radnika je i veći. Rimac u svojim izjavama barata s brojkom od oko 150, s tim da očekuje da će ovu godinu završiti 300 djelatnika. Sve to govori kako mu se obim posla konstantno povećava.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sve je to lijepo i dobro ali nameću se neka pitnja. Koliko je utomobila Mate do sada prodao? Što kažu njihovi vlasnici, kako su se pokazali u svakodnevnoj praksi, u prometu zajedno s drugim automobilima?

Da li je koji od vlasnika s nekim od njegovih automobila već prešao veći broj kilometara – nekoliko desetaka tisuća – ili možda stotinjak tisuća?

I, najvažnije od svega, dali je koji poznati automobilistični časopis objavio road test kojeg od njegovih automobila?

New Report

Close