Rijeci 38 milijuna bespovratnih kuna za 22 nova autobusa

Autor: Darko Bičak , 22. srpanj 2018. u 21:59
Rijeka obnavlja vozni park, Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Projekt obnove voznog parka težak je 48,5 milijuna kuna, a većinu plaća EU i država.

Riječki javni gradski prijevoznik KD Autotrolej je osigurao bespovratnu potporu od 38 milijuna kuna iz EU fondova i državnog proračuna za nabavku 22 autobusa, a o čemu će ugovor biti potpisan danas u Rijeci.

Ugovore će potpisati ministar Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i direktor Komunalnog društva Autotrolej Marin Rajčić. Projekt obnove Autotrolejovog voznog parka je ukupno vrijedan 48,5 milijuna kuna. Od 38 milijuna kuna bespovratnih sredstva, 32,3 milijuna ili 85 posto potječe iz Kohezijskog fonda EU, a 5,7 milijuna kuna ili 15 posto dolazi iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Financiranje preostalog iznosa osigurat će sam riječki prijevoznik. Kako pojašnjavaju u Rijeci, za ukupno 48,5 milijuna kuna će se nabaviti devet solo gradsko-prigradskih niskopodnih autobusa, četiri zglobna autobusa te devet solo prigradskih autobusa. Svi autobusi su s dizelskim motorima.     

Komentirajte prvi

New Report

Close