Registarske pločice ostaju iste, uz dva nova dodatka

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2016. u 13:31
Foto: Borna Filić / Pixsell

Orepić je objavio i nove, niže cijene registarskih pločica. One standardne stajat će 65 kuna umjesto dosadašnjih 76.

Od početka srpnja imat ćemo nove registracijske pločice. Nakon propalog javnog natječaja i sto različitih rješenja, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odlučio je kako izgledom ostaju iste, te im se dodaje grb Europske unije i slova HR, pišu 24 sata.

Naredbu za izmjenu dao je 3. svibnja. Supotpisnik pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o označavanju registarskih oznaka je i Oleg Butković, ministar pomorstava, prometa i infrastrukture. Dvoje ministara odlučilo je da grb Republike Hrvatske ostaje na tablici. Dizajnerske verzije izazvale su pobunu konzervativnog dijela javnosti, koji je smatrao da time gubimo nacionalni identitet.

Cijeli pravilnik objavili su u Narodnim novinama, a na snagu će stupiti već 4. srpnja. Za pretpostaviti je da će se od tog dana moći kupiti pločice “novog izgleda”. Država neće obvezati vlasnike vozila na automatsku promjenu tablica, već će im dozvoliti korištenje starih.

Orepić je objavio i nove, niže cijene registarskih pločica. One standardne stajat će 65 kuna umjesto dosadašnjih 76.

Komentari (6)
Pogledajte sve

ako ovi nazovi ministri, nastave s ovakvom politikom, Hrvati za 5 godina neće imati na čega stavljati reg.pločice, ma kako one izgledale, možda tek na bicikle

@ptahotep

kockice su samo smetale Karamarku. On je htio vjerno prenijeti grb na reg. pločicu. Kako objasniti čovjeku koji ne zna brojati do 5 da se grb punog formata, zbog veličine, na reg. pločicama jednostavno ne ističe?

@domodo
zanimljivo; kada se “tu i tamo” pojave “kockice” – počinje “pljuvanje”, a isti ti pljuvači kada kupe npr. žvaku u Austriji ne čude se onom slovu “A” u bojama nacionalne zastave strpanom na omot od par cm2, ne čude se ni križu na švicarskim čokoladicama, nije im čudno ni “milijun” francuskih zastava izvješenim na zgradama (14.7.) po cijeloj Francuskoj…..

***i za to je trebalo 4 godine?

New Report

Close