Regionalni distribucijski centar skladištit će 3000 tona voća

Autor: Poslovni.hr , 13. siječanj 2019. u 10:03
Foto: Getty Images

Gradnja centra u Eko-zoni Nemetin planirana je u tri faze.

Regionalni distribucijski centar za voće i povrće je projekt od iznimne važnosti za poljoprivredne proizvođače s područja Osječko-baranjske županije i samu Županiju.

Stoga je tijekom 2018. godine osiguran prostor za njegovu izgradnju u Eko-zoni Nemetin, ukupne površine oko šest hektara, a 21. prosinca 2018. godine župan Ivan Anušić potpisao je Ugovor o izradi projektne i druge dokumentacije za izgradnju RDC-a s tvrtkom H5 d.o.o. iz Sesveta. Naime, na javni poziv pristigle su tri ponude, a ponuda tvrtke H5 d.o.o. bila je ekonomski najpovoljnija.

Procijenjena vrijednost nabave je 1.600.000 kuna bez PDV-a. Izgradnja RDC-a – ukupnog kapaciteta 3000 tona jabuka i drugih voćnih vrsta pogodnih za skladištenje uz mogućnost proširenja na dodatnih 1500 tona – planirana je kroz tri faze.

U prvoj fazi predviđena je izgradnja skladišnih kapaciteta za voće i povrće, sa sortirnicom, pakirnicom, laboratorijem za praćenje kontrole kvalitete, potrebne upravne i pomoćne prostorije. U drugoj fazi planirana je izgradnja objekta s dodatnim skladišnim prostorom za smještaj voća i povrća, linije, tuneli za brzo smrzavanje s potrebnim skladišnim kapacitetima za čuvanje smrznutog voća i povrća, linija za proizvodnju soka, sušara za voće i povrće te aukcijska dvorana.

U trećoj fazi planirana je izgradnja objekta u kojem će se nalaziti tehnološki inkubator s linijama za proizvodnju prerađivana od voća i povrća s prostorijama za pripremu proizvoda za tržište (dizajn, marketing i slično). Oko objekta osigurat će se veliki prostor za dovoz i odvoz voća i povrća, kao i za skladištenje box paleta te potrebna parkirališta.

Komentirajte prvi

New Report

Close