Ovo je recept za otvaranje 80.000 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2015. u 09:00
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Vlada do 2020. za poticanje tog segmenta planira 270,6 mil. kn, EU daje 80 mlrd. eura.

Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj ima potencijal stvoriti oko 80.000 radnih mjesta, rečeno je na konferenciji “Društveno odgovorni uz fondove EU!” u Zagrebu. EK je pokrenula 80 milijardi eura vrijedan Europski socijalni fond za poticanje projekata društvenog poduzetništva, a Strategijom razvoja društvenog poduzetništva Vlada je do 2020. za poticanje tog segmenta namijenila 270,6 mil. kn.

“Pristup povećanom zapošljavanju otvaranjem novih radnih mjesta, koji se temelji na društvenoj odgovornosti, može odgovoriti na suvremene izazove s kojima se susreće stara i nova Europa”, istaknuo je predsjednik Udruge gradova Željko Turk. Zagrebački župan Stjepan Kožić rekao je da je u EU gotovo 6 % zaposlenih zaposleno kroz društveno poduzetništvo. Predsjednik Udruge općina Đuro Bukvić alarmantnim je ocijenio depopulaciju stanovništva u ruralnim sredinama od 15 do 20 posto, uvjeren da je društveno odgovorno poduzetništvo jedan od načina da se sačuvaju ruralne sredine.

Konferenciju su suorganizirali Udruga općina, Udruga gradova, Hrvatska zajednica županija, Privredna banka Zagreb, EU projekti obrt za poslovno savjetovanje, Učilište EU PROJEKTI i Institut za razvoj poduzetništva i europske projekte (IRPEU).

Komentari (1)
Pogledajte sve

kreće novi val kukuriku obećanja pred izbore…ali neće vam pomoći, pakirajte kofere

New Report

Close