Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Rast 35% do kraja 2030.

Autor: Poslovni dnevnik
30. ožujak 2014. u 21:59
Podijeli članak —
Proizvodnja goveđeg mesa ima potencijal/Ž. Bašić/PIXSELL

Proizvodnja govedine.

Proizvodnja goveđeg mesa ima potencijal rasta, no treba potaknuti suradnju između primarnih proizvođača i industrije, istaknuto je na sjednici Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji goveđeg mesa.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Predviđa se da će na svjetskom tržištu doći do povećane potražnje za goveđim mesom i smanjenja cijena stočne hrane. Prema FAO-u, proizvodnja goveđeg mesa u Hrvatskoj ima potencijal rasta od 35% do kraja 2030. Hrvatski građanin godišnje pojede u prosjeku samo 10 kg goveđeg mesa, a prosjek EU je 16 kg. Radi se na ubrzanju davanja u zakup državnoga poljoprivrednog zemljišta. 

Proizvodnja goveđeg mesa ima potencijal rasta, no treba potaknuti suradnju između primarnih proizvođača i industrije, istaknuto je na sjednici Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji goveđeg mesa.

Predviđa se da će na svjetskom tržištu doći do povećane potražnje za goveđim mesom i smanjenja cijena stočne hrane. Prema FAO-u, proizvodnja goveđeg mesa u Hrvatskoj ima potencijal rasta od 35% do kraja 2030. Hrvatski građanin godišnje pojede u prosjeku samo 10 kg goveđeg mesa, a prosjek EU je 16 kg. Radi se na ubrzanju davanja u zakup državnoga poljoprivrednog zemljišta. 

Autor: Poslovni dnevnik
30. ožujak 2014. u 21:59
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close