Ranogajec: Trgovačka društva su u povlaštenom položaju u odnosu na obrtnike

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. listopad 2013. u 16:42
Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Dragutin Ranogajec izjavio je danas kako su u Hrvatskoj trgovačka društva u povlaštenom položaju u odnosu na obrtništvo te je upozorio kako su obrtnici u sve težoj situaciji.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec izjavio je danas kako su u Hrvatskoj trgovačka društva u povlaštenom položaju u odnosu na obrtništvo te je upozorio kako su obrtnici u sve težoj situaciji.

"Trenutačno smo pred donošenjem novog zakona o obrtu i mi predlažemo neke promjene pošto je suludo da trgovačka društva imaju povlašten status na tržištu", rekao je Ranogajec odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanog otvaranja međunarodnog sajma SASO u Splitu.

Po njegovim riječima, "suludo je da netko može otvarati trgovačko društvo bez ikakvog znanja i bez odgovarajuće školske spreme, a obrtnik mora imati trogodišnje obrazovanje, dvije godine staža i položen majstorski ispit".

"Isto tako mi jamčimo svom svojom imovinom, želimo registar u kojeg ćemo upisati imovinu koju smo stekli prije otvaranja obrta", poručio je Ranogajec.

Istaknuo je kako je u posljednjih pet godina u Hrvatskoj izgubljeno oko 50.000 obrta, ali je istodobno otvoreno 30.000 te u ovom trenutku imamo oko 83.000 obrtnika.

"Obrtnicima je svakog dana sve teže, no vjerujemo da ćemo se uspjeti održati pošto je obrtništvo povezano s obitelji, ali vjerujte i naše su obitelji pri kraju", kazao je Ranogajec.

Komentirajte prvi

New Report

Close