Radovi na izgradnji Malog tehnopolisa Samobor napreduju prema planu

Autor: Objava za medije , 27. veljača 2019. u 11:53
Foto: promo

U Samoboru uskoro regionalni centar poduzetničkog razvoja.

Radovi na uređenju objekata broj 26 i 31 u nekadašnjoj vojarni u kojima će se, po završetku njihove rekonstrukcije, smjestiti Mali tehnopolis Samobor – MTS, započeli su u srpnju prošle godine, a ukupno će trajati 17 mjeseci.

Izvedeni su glavni konstruktivni dijelovi na obje zgrade. U tijeku je izvedba limenog pokrova jednog objekta te završetak konstruktivnog dijela krova drugog objekta.

Pripremaju se temelji za nadstrešnicu koja će povezivati objekte kao i  vanjska evakuacijska stubišta, a ujedno se vrše i pripreme za uređenje okoliša.

U drugoj polovici godine planirano je unutarnje uređenje objekata kao i nabava opreme uključujući 3D printer i skener te bi do sredine 2020. godine MTS trebao biti potpuno funkcionalan.

Po završetku radova dobit će se preko 1430 m2 novouređenog prostora, a radove izvodi Izgradnja Futura iz Donjeg Stupnika, dok stručni nadzor vrši IKONART iz Zagreba. 

Za ovaj kapitalan projekt, ukupne vrijednosti 21.638.344,40 kn, Gradu Samoboru osiguran je Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. iznos od 19.490.552,00 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close