Radnicima Zagrebačkog holdinga 3500 kuna za Božić, 616 kuna više nego lani

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2018. u 12:38
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U SSKH-Zagrebački holding su pojasnili kako su odlukom ‘preimenovanja’ božićnice u nagrade na dobitku i zaposlenici Holdinga, ali i Grad.

Zaposlenici Zagrebačkog holdinga, Čistoće, ZET-a i Zagrebačkog velesajma mogu zadovoljno trljati ruke i, za razliku od prošle godine, bez stresa dočekati nadolazeće blagdane, piše RTL.

Razlog tome je što su u utorak predstavnici sindikata u Gradskom poglavarstvu uspostavili dogovor s gradonačelnikom Milanom Bandićem da im ove godine ne bude isplaćena božićnica već nagrada u visini od 3500 kuna dok je božićnica, koja im je zagarantirana kolektivnim ugovorom, iznosila 2880 kuna.

Omogućila im je to, kao i ostalim poslodavcima, odluka Vlade donesena početkom studenog kojom se neoporezivi dio davanja poslodavaca poput božićnica, regresa ili uskrsnica, povećava s 2.500 kn na 7.500 kn.

U SSKH-Zagrebački holding su pojasnili kako su odlukom 'preimenovanja' božićnice u nagrade na dobitku i zaposlenici Holdinga, ali i Grad. Kažu kako se isplaćuje nagrada jer je u cijelosti neoporeziva, pa će Holding umjesto da plati 25 milijuna poreza na božićnice, zaposlenicima isplatiti  ukupno pet milijuna i još uštedjeti 20 milijuna.

Osim nagrada, na kojima će im brojni radnici i zaposlenici drugih firmi pozavidjeti, u utorak je isplaćen i dar za Sv. Nikolu onim radnicima koji imaju djecu do 15 godina starosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close