Novi problemi: Radnici 3. maja vratili se na radna mjesta, ali nema materijala za nastavak proizvodnje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. rujan 2018. u 09:31
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Problemi u 3. maju nisu riješeni, treba osigurati da se račun 3. maja ponovno ne blokira.

Radnici riječkog Brodogradilišta 3. maj danas su došli na svoja radna mjesta, a Štrajkaški odbor odlučio je da se štrajk, koji je u petak stavljen u mirovanje, prekida, izjavio je predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

Dodao je da pravog posla u brodogradilištu nema, jer i dalje nema materijala za nastavak proizvodnje, te da se rade manji poslovi koje je sada moguće obavljati.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Todorović najavio je da će se i danas sastati Krizni stožer za 3. maj. Jer, ističe, problemi u 3. maju nisu riješeni, treba osigurati da se račun 3. maja ponovno ne blokira i nabaviti materijal za rad.   Štrajkaški odbor 3. maja stavio je u petak štrajk u mirovanje i odgodio najavljeni prosvjed nakon što su radnici dobili plaće za srpanj. Dopustili su Strojogradnji diesel, koja u prostoru brodogradilišta posluje u okviru Uljanik grupe, da nastavi radove i isporuči dizalicu, zbog koje su u petak bili blokirali izlaze iz brodogradilišta 3. maj.

Komentari (6)
Pogledajte sve

I onda lud Debeljak, jer ne želi, gospeti, radit “brode” ! Nego radi stupove za vjetroelektrane, brane za valove i sve moguće, gdje se da zaradit koja crkavica.


Ma ne zanima njih a ni uljanikovce što nema para za materijal za proizvodnju, glavno da ima para za plaćice … hebe se njima za ostalo, još bolje ako nema, bar imaju škužu da ne rade niš …. ionako ne rade, ovako ne rade s razlogom ….

ova Vlada je od svih dosadašnjih najsposobnija, konačno su našli pravi model, plati radnicima plaće, neka sjede i ne rade ništa, barem neće gubiti još i na materijalu, kud je preskupo nabavljen, tu ga vjerojatno tijekom proizvodnje dosta i nestane, ovako bez materijala, su im vezane ruke, samo su plaće trošak, nekada se za Brodosplit spominajlo da im neki dobavlajči imaju po 800% marže, pa ni ovdje nije sigurno ništa bolje, tako da ovo stanje nije najgore moguće, tamo se ne radi ni kada ima materijala, a ako se i radi nije profitabilno

Pa zbog proizvodnje su trebali već u petom mjesecu štajkat. Ali tada su plandovali i primali plaće.

Neka rezu terminale i prodaju u staro zeljezo.

New Report

Close