Rab se sprema za gradnju aerodroma

Autor: Ana Blašković , 25. kolovoz 2014. u 15:56
Za aerodrom su napravljene 24 studije

Financiranje EU novcem.

Nakon što je izgledno da će Rab hidroavionskom linijom biti spojen sa Splitom, taj bi otok u narednih nekoliko godina mogao dobiti svoju zračnu luku.

Rab završava pripremu dokumentacije za gradnju aerodroma na jugoistočnom dijelu otoka, blizu trajektne luke Mišnjak. U rujnu projekt ide na Gradsko vijeće, a financiranje bi se trebalo osigurati sredstvima Europske unije, piše Novi list.  Prvi korak u sklopu projekta za jačanje i umrežavanje malih aerodroma je završen, a nastavak je osiguran projektom prekogranične zračne suradnje CAN, rekla je Novom listu Karmen Španjol Bičanić, zadužena za EU fondove u Gradu Rabu.

Projekt je proveden u suradnji sa slovenskom općinom Bovec te partnerima iz BiH, Srbije i Crne Gore, a cilj mu je stvaranje uvjeta za omogućavanje bolje povezanosti sjevernog Jadrana s drugim regijama, povećavanje zrakoplovnog prometa i olakšavanje stvaranja novih turističkih proizvoda. Za rapski aerodrom u tri godine napravljene su 24 studije i elaborata za definiranje najboljeg položaja, a ujedno su preduvjet za dobivanje dozvola, uključujući i onu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close