Pusić sazvala hitan sastanak: U planu rezanje prepreka za investiranje

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2014. u 08:39
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Šefici HNS-a očito je puknuo film prošlog tjedna nakon što je Vlada povisila trošarine na gorivo za 20 lipa po litri i najavila novi namet telekomima težak 350 milijuna kuna.

Očito nezadovoljna zadnjim potezima Vlade, koje su joj silom jačeg nametnuli iz SDP-a, prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić sazvala je za danas ujutro ministarski sastanak. Vesna Pusić će inzistirati na donošenju "vrlo radikalnih mjera" koje bi olakšale investiranje u Hrvatskoj jer joj je dosta da se proračunski deficit krpa novim porezima i nametima. Šefici HNS-a očito je puknuo film prošlog tjedna nakon što je – iako se ona tome protivila – Vlada povisila trošarine na gorivo za 20 lipa po litri i najavila novi namet telekomima težak 350 milijuna kuna, piše Večernji list.

"Nakon posljednje odluke Vlade o povećanju trošarina na gorivo te većim nametima na telekome i nezadovoljstva HNS-a prihvaćanjem novih mjera, Vesna Pusić odlučila je preuzeti odgovornost i pokušati pronaći drugačije rješenje koje neće značiti samo smanjenje rashoda i nove namete za građane. Potrebno je snažnije punjenje prihodovne strane proračuna"poručuju iz HNS-a.

Na sastanak su pozvani ministri Branko Grčić, Milanka Opačić, Siniša Hajdaš Dončić i HNS-ov dvojac – Ivan Vrdoljak i Anka Mrak Taritaš. Cilj sastanka je pronalazak rješenja za radikalno rezanje prepreka za investiranje, ali i veća međuresorna suradnja. U HNS-u su očito vrlo ljutiti na nekoliko ministara iz SDP-a.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close