Prvi put u povijesti: Croatia Airlines poletjela za Kinu

Autor: Darko Bičak , 17. srpanj 2020. u 13:12
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na letu prema kini je prevezeno 117 putnika studenta, dok će na povratku prema Hrvatskoj biti 74 putnika diplomata.

Iako se ne radi o redovnom linijskom prometu, vrijedi zabilježiti da je hrvatski  nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines poletio sinoć iz zagrebačke zračne luke prema kineskoj zračnoj luci Tianjin Binhai. Prvi je ovo let u povijesti Croatia Airlinesa za Kinu.

Kako doznaje Avioradar.hr, zrakoplov tipa Airbus A320 poletio je danas, 17. srpnja, u 1 sat i 9 minuta iza ponoći iz Zračne luke Zagreb s 122 putnika prema zračnoj luci Nursultan Nazarbayev u Kazahstanu gdje je imao tehničko zaustavljanje s obzirom na to da je udaljenost između Zagreba i Tianjina prevelika da bi ju ovaj tip zrakoplova odradio bez zaustavljanja. Zrakoplov Croatia Airlinesa nakon 5 sati leta sletio je u Kazakhstan, odakle je nastavio putovanje prema Kini nakon sat i 10 minuta na zemlji (promjena posade i nadopuna goriva). 9A-CTK trebao bi sletjeti u Kinu u 12 sati po lokalnom vremenu.

Polijetanje iz Kine zakazano je za subotu, 18. srpnja, dok bi slijetanje u Zagreb trebalo biti u 14 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu.

Na letu prema kini je prevezeno 117 putnika studenta, dok će na povratku prema Hrvatskoj biti 74 putnika diplomata. Ukupno 10 članova posade će odraditi ovaj pocijestni let, a na dužnosti će se izmjenjivati u Kazahstanu.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close