Prvi hrvatski bike friendly autoprijevoznik

Autor: Marta Duić , 27. lipanj 2016. u 10:32
Photo: Autotrans

Od početka lipnja Autotrans, jedan od vodećih hrvatskih autobusnih prijevoznika svojim putnicima nudi novu uslugu, prijevoz bicikli na nosačima i to potpuno besplatno čime je postao prvi hrvatski bike friendly autoprijevoznik

Od početka lipnja Autotrans, jedan od vodećih hrvatskih autobusnih prijevoznika, svojim putnicima nudi novu uslugu, prijevoz bicikli na nosačima i to potpuno besplatno. Time je postao prvi hrvatski bike friendly autoprijevoznik.

“Evidentno je da iz dana u dan sve više rate svijest o zdravom životu, sve više ljudi aktivno provodi slobodno vrijeme, a među aktivnostima prednjači vožnja biciklom u prirodi. Slijedom navedenoga, često smo se susretali s pitanjem da li nudimo uslugu prijevoza bicikli. Od ove godine sa zadovoljstvom možemo dati potvrdan odgovor, čime još jednom pokazujemo koliko smo usmjereni prema našim korisnicima i vrijednostima koje im pružamo.Osim što brinemo o potrebama naših putnika, brinemo i o okolišu. Kao green travel prijevoznik, doprinosimo smanjenu emisije ugljičnog dioksida, a putnici odabirom nas, kao ekološki odgovornog prijevoznika, ujedno pokazuju koliko vole taj isti okoliš”, istaknuo je Igor Krmpotić, član Uprave Autotransa.

Uvođenje nove usluge prijevoza bicikli odvijati će se postepeno u nekoliko faza, ovisno o interesu putnika, a čast da bude prvi koji će imati bike friendly autobuse pripala je otoku Braču. Ukupna dužina biciklističkih staza na ovom srednjodalmatinskom otoku iznosi čak 1026 km što Brač čini otokom s najviše biciklističkih staza. Zajedničkim naporima svih turističkih zajednica otoka, a pod vodstvom županijske Turističke zajednice i Biciklističkog saveza Dalmacije u drugoj polovici travnja svjetlo dana ugledala je i jedinstvena cikloturistička karta otoka Brača. Vrijedi istaknuti i da se Sutivan na otoku Braču nedavno ovjenčao titulom bike friendly destinacije. Sve navedeno ujedno nudi odgovor na pitanje zašto je baš Brač odabran da bude prva lokacija u Republici Hrvatskoj na kojoj će Autotrans nuditi ovu uslugu svojim putnicima i mnogobrojnim turistima koji će zasigurno u velikom broju pohoditi ovaj otok. Na ovaj način svi će oni moći, kombinacijom autobusnog prijevoza i vožnje biciklom, obići cijeli otok i u cijelosti doživjeti sve njegove ljepote.

Detaljnije informacije moguće je pronaći na web stranici

Komentirajte prvi

New Report

Close