Prvi hotel u Hrvatskoj koji je iz upotrebe izbacio jednokratne plastične predmete

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2019. u 08:53
Foto: Getty Images

U provedbu te inicijative aktivno su uključeni zaposlenici hotela, dobavljači, partneri te gosti i građani koji svakodnevno uživaju usluge hotela.

Iz Hotela Adriatic, Collection branda Maistra, odlučili su sve plastične predmete za jednokratnu upotrebu zamijeniti raspoloživim alternativama čime će postati prvi hotel u Hrvatskoj koji se aktivno zalaže za čišće radno okruženje i odmor bez plastičnog otpada, priopćili su u ponedjeljak iz te rovinjske hotelske kuće.

"Kao prvi hotel u Hrvatskoj bez plastike za jednokratnu upotrebu, hotel Adriatic nastoji biti predvodnik u inovativnosti i održivosti te poziva sve svoje zaposlenike na odgovorno poslovanje koje će gostima omogućiti aktivno sudjelovanje u ovoj ekološkoj akciji i jedinstveni doživljaj Jadranskog mora“, rekao je predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

U provedbu te inicijative aktivno su uključeni zaposlenici hotela, dobavljači, partneri te gosti i građani koji svakodnevno uživaju usluge hotela. Hotel Adriatic još lani je počeo koristiti zamjenske papirnate slamke umjesto plastičnih a do lipnja hotel će prestati koristiti 80 posto plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu te ih do kraja godine u potpunosti izbaciti u svim svojim smještajnim jedinicama, barovima i restoranu.

Do kraja godine u Adriaticu će se koristiti isključivo biološka sredstva za čišćenje te podržavati suradnja s dobavljačima čiji se proizvodi proizvode od prirodnih, bioloških, ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala. Gosti hotela imat će priliku tijekom svog godišnjeg odmora promatrati delfine uz lokalne 'šaptače delfinima' ili se informirati o rovinjskoj ekološkoj tržnici, nagrađivanim istarskim proizvođačima ekološkog maslinovog ulja, održivim mogućnostima kupovine i slično.

Komentirajte prvi

New Report

Close