Prva informacija o trovanju stigla je prije šest mjeseci, o slučaju nije izvješteno odmah nakon događaja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. studeni 2023. u 09:22
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Riječki ODO ističe da kao tijelo kaznenog progona počinitelja kaznenih djela o pojedinostima izvida ne može davati informacije zbog zakonske propisane tajnosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci priopćilo je u petak da je prvu informaciju o štetnoj konzumaciji pića od 19. svibnja u jednom riječkom restoranu zaprimilo 3. srpnja posebnim izvješćem riječke policije te da o slučaju nije izvješteno odmah nakon događaja.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci u, kako navodi, odgovoru na objavljene netočne informacije i upite novinara, tvrdi da je 5. rujna ove godine dostavilo i naložilo Sektoru kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske poduzimanje izvida u povodu kaznene prijave majke 41-godišnjeg oštećenika, koju je ovom državnom odvjetništvu ustupilo Općinsko državno odvjetništvo u Puli.

Prema pisanju medija, riječ je o trovanju Stanka Lakovića iz Pule mineralnom vodom u jednom riječkom restoranu.

“Nakon što je opunomoćena odvjetnica oštećenika u rujnu 2023. godine dostavila ovom državnom odvjetništvu cjelovitu medicinsku dokumentaciju KBC-a Rijeka i nove za predmet važne informacije, povodom njih su u listopadu 2023. godine naloženi dodatni izvidi nadležnoj Prvoj policijskoj postaji Rijeka radi utvrđenja je li počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti’’, stoji u priopćenju tužiteljstva.

Riječki ODO ističe da kao tijelo kaznenog progona počinitelja kaznenih djela o pojedinostima izvida ne može davati informacije zbog zakonske propisane tajnosti.

Dodaje da će državnoodvjetničku odluku u predmetima oba riječka slučaja konzumacije određene tekućine donijeti po primitku rezultata svih provedenih izvida naloženih nadležnim državnim tijelima.

Komentirajte prvi

New Report

Close