Prva hrvatska franšiza u Meksiku: Ovo će biti veliko!

Autor: Marija Crnjak , 25. rujan 2023. u 11:25

Ovaj značajni korak označava kontinuirani rast i ekspanziju brenda koji je svoje putovanje započeo u Zagrebu 2017. godine.

Friendly Fire, vodeći hrvatski brend gaming cafea otvorio je svoju prvu od 30 potpisanih franšiza u Meksiku u gradu Mexico City. Prvi franšizni objekt otvoren je u petak 22.9. gdje je došlo preko 500 zainteresiranih gamera na otvaranje. Ovaj značajni korak označava kontinuirani rast i ekspanziju brenda koji je svoje putovanje započeo u Zagrebu 2017. godine, stoji u današnjoj objavi.

Do danas, Friendly Fire je uspješno franšizirao svoj poslovni model u BiH i Austriji, prikupivši zajednicu od gotovo 100,000 korisnika. Potpisivanjem master franšiznog ugovora za Meksiko, brend otvara vrata za minimalno 30 novih objekata na području Meksika, čime
postavlja snažne temelje za svoju prisutnost u Latinskoj Americi.

„Ovaj veliki korak je rezultat kontinuiranog rada i vizije daljnjeg globalnog širenja naše mreže. Friendly Fire teži postati sinonim za vrhunsko gaming iskustvo širom svijeta,“ rekao je David Kosir, osnivač i predsjednik uprave tvrtke. Dodao je da su u tijeku pregovori za širenje na dodatna tržišta, ali detalje sad još ne smiju otkriti.

Industrija e-sporta doživljava eksponencijalni rast, s trenutnom tržišnom vrijednošću od 3,96 bilijuna dolara, a očekuje se da će do 2027. godine dosegnuti 5,5 bilijuna dolara. Friendly Fire planira iskoristiti ovu dinamiku rasta, postavljajući se kao predvodnik u industriji koja
bilježi godišnji rast od 8,21%.

Andrija Čolak, suosnivač ove franšize i glavni savjetnik za franšizno poslovanje, naglašava kako Friendly Fire ima sve uvijete da postane sljedeći hrvatski globalni franšizni fenomen.

„Uz izvanredan povrat investicije i jednostavno operativno vođenje, Friendly Fire je postavljen za dostizanje velikih rezultata na globalnoj razini,“ rekao je Čolak. S otvaranjem u Meksiku, Friendly Fire ne samo da utvrđuje svoj položaj u gaming industriji, već postavlja povijesni milestone, postajući prva hrvatska franšiza koja se otvara u Meksiku, pohvalili su se poduzetnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close