Prosječna plaća u Zagrebu 7.717 kuna, a u ovoj djelatnosti dosegnula je 12.145 kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. listopad 2020. u 09:41
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za srpanj isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.355 kuna.

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za srpanj ove godine iznosila je 7.717 kuna, što je nominalni porast za 2,9 posto u odnosu na srpanj prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za srpanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.722 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 995 kune.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za srpanj isplaćena u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 12.145 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za srpanj isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.355 kuna.

Prosječna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u gradu Zagrebu za srpanj ove godine iznosila je 10.907 kuna, što je u odnosu na prosjek za lanjski srpanja nominalni porast za 2,8 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Komentirajte prvi

New Report

Close