Propali Tenis centar Ive Majoli dobio novog vlasnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. siječanj 2020. u 13:34
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Stečaj Tenis centra Ive Majoli uslijedio je godinu dana nakon obustave prethodno pokrenutog stečajnog postupka krajem 2016. nakon čega se saznalo da je poduzetnik Nenad Končar uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove tenisačicine tvrtke.

Trgovački sud u Zagrebu je na prijedlog novog vlasnika Tenis centra Iva Majoli – bjelovarske tvrtke IMN odlučio o brisanju zabilježbe o otvaranju stečaja tvrtke proslavljene hrvatske tenisačice nakon što je IMN-u dopušten upis vlasništva nad tenis centrom u zagrebačkoj elitnoj Jurjevskoj ulici.

Sud je prihvatio podnesak novog vlasnika koji se poziva na odluku od kraja studenoga kojom mu se dopušta upis prava vlasništva na više od 7000 kvadrata zemljišta i nad nekretninama u nekadašnjem vlasništvu Ive Majoli, a u rješenju se ne navodi cijena po kojoj su nekretnine preuzete.

Stečaj Tenis centra Iva Majoli bio je otvoren u prosincu 2017. a već u veljači iduće godine stečajni upravitelj podnio je prijedlog odluka među kojima se isticalo obustavljanje poslovanja, prihvaćanje njegova izvješća o financijskom i gospodarskom stanju, ali i prodavanje nekretnina tog stečajnog dužnika – zgrada, tenis igrališta, parkirališta i dvorišta u Jurjevskoj ulici na zagrebačkom Cmroku.

Stečaj Tenis centra Ive Majoli uslijedio je godinu dana nakon obustave prethodno pokrenutog stečajnog postupka krajem 2016. nakon čega se saznalo da je poduzetnik Nenad Končar uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove tenisačicine tvrtke.

''Do neba sam zahvalna obitelji Končar, oni su mi potvrdili da postoje dobri ljudi. Zato vjerujem da ćemo zajedno napraviti još puno dobrih stvari'', kazala je tada Jutarnjem listu Iva Majoli.

U prethodno obustavljenom stečajnom postupku pokrenutom na prijedlog Financijske agencije (Fine), navodilo da je do 1. rujna 2015. ta tvrtka Ive Majoli imala neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od čak 2417 dana u iznosu od 37,8 milijuna kuna.

No, 2018. otkrila su se i prava dugovanja tvrtke Ive Majoli prema vjerovnicima te su utvrđene njihove tražbine u ukupnom iznosu od više od 73 milijuna kuna među kojima je najveće utvrđeno potraživanje tvrtke Kermas energija Nenada Končara u iznosu od 63,5 milijuna kuna.

Novi vlasnik Tenis centra Iva Majoli je bjelovarska tvrtka IMN koju vodi Domagoj Sedlić, poduzetnik poznat po preuzimanju bjelovarskog silosa i najavi njegova rušenja i otvaranja trgovačkog centra.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nije teniski centar propao već je propijančen u partijima lepe brene , i dobro je i trajao koliko se bančilo i arčilo ,čak je niti drug končar nije uspio izvući iz gliba

New Report

Close