Jedan od aktera “afere Hotmail” otkrio kako je počela cijela operacija

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2018. u 09:37
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Nakon prvog sastanka u Vladi nastavili su se susreti uključenih eksperata.

Tonći Korunić iz tvrtke InterCapital bio je jedan od članova tzv. grupe Borg koja je na čelu s bivšom potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić kreirala lex Agrokor. Opisao je kako je počela cijela operacija i prepiska čije je otkrivanje dovelo i do ostavke Martine Dalić.

Tonći Korunić iz InterCapitala, investicijske tvrtke koja je bila jedan od savjetnika u restrukturiranju Agrokora ispričao je Jutarnjem listu kako je bio pozvan u Vladu gdje su ga dočekali Martina Dalić i Zdravko Marić.

"Rečeno nam je da će Vlada oformiti stručnu skupinu nezavisnih stručnjaka koji mogu pomoći u sagledavanju posljedica krize Agrokora na hrvatsko gospodarstvo i u traženju rješenja za taj gorući problem", kazao je Korunić dodajući da im izrada zakona lex Agrokor na početku nije bila ni u primisli.

Nakon prvog sastanka u Vladi nastavili su se susreti uključenih eksperata, a prema potrebi i sastanci s predstavnicima Vlade. Skupina je neformalno prozvana Borg, a Korunić objašnjava da je to 'potpuno krivo interpretirano'.

"Borg je zapravo sam koncern Agrokor kao organizam koji crpi energiju drugih da bi opstao i narastao. Toga naziva se sjetio Ramljak. A kako se u našem poslu projekti kodiraju pod radnim nazivima, tako je taj projekt prozvan Borg", kaže Korunić te dodaje da je objavljivanjem fragmenata mailova izvučenih iz konteksta stvorena potpuno drugačija slika o "namjerama ljudi koji su dane i noći provodili pokušavajući naći rješenje za taj problem". Da se objave cijele prepiske, napominje, vidjelo bi se da se radilo kvalitetno i pažljivo, piše Jutarnji list.

Premijera Plenkovića spominje tek jednom i to na samim počecima rada ekspertne skupine kada su se propitivale mogućnosti kako Vlada može pomoći Agrokoru, a Plenković, kazao je Korunić.

Kaže da su s pripremama zakona počeli u strogoj tajnosti jer bi se na tržištu, smatra, dogodio potpuni kolaps da se radilo javno. Svima je tada bilo jasno da se mora raditi brzo i bez javne rasprave koja bi, kaže, rezultirala panikom u gospodarskom sustavu.

"Nastala bi panika, a posljedica bi bila blokada velikog dijela gospodarstva uoči Uskrsa i turističke sezone", ističe Korunić.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Mene zanima , kako je tekla prodaja /rješavanje svih dionica / prije nego to saznaju drugi akteri
priče , i u kakvoj je vezi s tim poslovni.hr……………koji je cijelo vrijeme – zamajavao …ljude
s kojekakvim člancima- dok se odvijala cijela strategija recimo, restrukturiranja…????

Dobro Miami kaj si ti prespavala proljeće prošle godine kada su Ledo napucali na 11.000 kuna, Jamnicu na 140.000 kn, a ja pisao da Vam uvaljuju dionice.

Naravno da nisam pojma imao kako je loše stanje kada su izvješća bila frizirana.

Očito je netko i za to znao.

Prometi su bili veliki i na nižim cijenama od 11.000 kn.

Mene zanima , kako je tekla prodaja /rješavanje svih dionica / prije nego to saznaju drugi akteri
priče , i u kakvoj je vezi s tim poslovni.hr……………koji je cijelo vrijeme – zamajavao …ljude
s kojekakvim člancima- dok se odvijala cijela strategija recimo, restrukturiranja…????

Tonči normalno da ti vjerujemo…Molim te samo danas navrati do remetinca da još jednom prođemo sve mailove i da nešto potpišeš. Vidimo se XOXO

nevinašce 😀

New Report

Close