Prognoza vremena za vikend: Većinom sunčano, ali za neka područja izdana upozorenja

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2023. u 10:02
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon vedre i u mnogim mjestima tihe subote, nad Jadran će u nedjelju povremeno stizati malo oblaka.

Danas će biti djelomice sunčano vrijeme s najvišim dnevnim temperatura uglavnom između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva očekuje u petak Hrvatsku, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Vjetar će puhati većinom slab, na Jadranu ujutro slaba slaba i umjerena bura, od sredine dana sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak.

Žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra izdano je za dio obale. Velebitski kanal je u narančastom. “Pojačana do jaka, mjestimice moguća i vrlo jaka bura, osobito na širem Senjskom području. Navečer ponovno pojačana bura”, stoji u upozorenju.

No, idućih će se dana nastaviti stabilni vremenski uvjeti, u većini krajeva uz prolazno više oblaka, ujutro i mjestimičnu kratkotrajnu maglu.

“Idućih dana u unutrašnjosti većinom sunčano, mjestimice uz kratkotrajnu jutarnju maglu. Jedino će nedjelja biti oblačnija i vjetrovita. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare i jak, a s njim će stići hladniji zrak pa će ponedjeljak danju biti malo svježiji. Nakon vedre i u mnogim mjestima tihe subote, nad Jadran će povremeno stizati malo oblaka. U nedjelju će zapuhati umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar koji će navečer okrenuti na buru i jačati. Umjerena do jaka bura, podno Velebita na udare i olujna već će u ponedjeljak popodne oslabjeti.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close