Produljen rok iskaza interesa za gradnju LNG terminala

Autor: Poslovni.hr/H , 09. listopad 2015. u 14:02
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Rok je, kako se doznaje, produžen u suglasju s Europskom komisijom, na zahtjev tvrtki kojima LNG biznis nije primaran, a koje su zatražile dodatno vrijeme za uvid u podatke iz data rooma.

Tvrtka LNG Hrvatska produžila je rok investitorima za iskazivanje interesa za gradnju LNG terminala na Krku s 15. na 31. prosinca ove godine, potvrđeno je u petak iz LNG-a Hrvatska.

Rok je, kako se doznaje, produžen u suglasju s Europskom komisijom, na zahtjev tvrtki kojima LNG biznis nije primaran, a koje su zatražile dodatno vrijeme za uvid u podatke iz data rooma. 

Tvrtka LNG Hrvatska objavila je 21. srpnja poziv ulagačima za sudjelovanje u postupku odabira investitora za razvoj LNG terminala na Krku, s rokom do 15. prosinca, a virtualni data room u kojem ulagači koji su iskazali interes mogu pogledati pojedinosti projekta otvoren je 1. rujna.
Vlada je gradnju LNG terminala za ukapljeni prirodni plin na Krku, procijenjene vrijednosti 600 milijuna eura, proglasila strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske. Za takve projekte je Zakonom o strateškim investicijskim projektima omogućeno da svi službeni postupci postaju žurni i imaju najviši prioritet.

Procijenjena vrijednost LNG-a na Krku je 600 milijuna eura, a uz plinovode i kompresorske stanice premašuje i milijardu eura. LNG terminal uvršten je i na listu Europske strategije energetske sigurnosti. U tvrtki LNG Hrvatska očekuju da će gradnja terminala početi sredinom 2016. godine te da će trajati tri godine.

Hrvatska godišnje troši 2,7 milijardi prostornih metara plina, dok bi kapacitet LNG terminala bio između četiri i šest milijardi prostornih metara. Stoga bi on, uz opskrbu Hrvatske, trebao služiti i dobavi plina za zemlje regije i EU-a.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close