Prihvaćena uplata dionica KK Split, Grad će u prvom krugu uplatiti milijun kuna

Autor: Agencija VLM , 18. listopad 2012. u 12:27
željko Kerum (PXL)

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog na upis i uplatu dionica KK Split. Grad će u prvom krugu uplatiti milijun kuna.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum ni danas nije došao na redovitu sjednicu Gradskoga vijeća koja je sazvana nakon stanke od tri mjeseca. Izgleda da se njegova navodna nedavna izjava da neće više nogom kročiti u Banovinu pokazuje istinitom jer je prije dolazio barem na vijećnička pitanja. No unatoč izostanku glavne zvijezde, uzbuđenja u vijećnici ni u četvrtak nije nedostajalo.

Počelo je odmah, prije donošenja dnevnog reda. Sanja Bilač (HDZ) usprotivila se što je imenovanje intendanta HNK Split tek 42. točka dnevnog reda, tražeći da se o njoj prvo raspravlja.

Međutim, predloženi dnevni red prihvaćen je iako je Kerum imao samo 12 ruku. Podržao ga je i haenesovac Joško Dvornik čija je ruka bila trinaesta. Četvero vijećnika HDZ-a nakon toga demonstrativno je napustilo sjednicu.

– Mi smo htjeli da se dnevni red nadopuni točkom o smjeni Duška Mucala, da se povuče točka o imenovanju intendanta jer sumnjamo u regularnost natječaja. To je sve njihova igra da natječaj propadne i da Mucalo ostane intendant do kraja mandata Željka Keruma. Slažemo se da Bilić bude v. d. intendanta pa neka nova gradska vlast za šest mjeseci izabere novog – rekla je Sanja Bilač nakon što je izašla iz vijećnice.

Splitski gradski vijećnici bez hadezeovaca raspravljali su o postupku preoblikovanja KK Split. Jednoglasno su prihvatili poziv na upis i uplatu dionica. Grad će u prvom krugu na poseban račun uplatiti milijun kuna. Vijećnici su prihvatili i zaključak o prijenosu tražbina po osnovi poreza, doprinosa i drugih javnih davanja koje ima Ministarstvo financija prema KK Split na Grad. Ta potraživanja iznose više od 23 milijuna i 425 tisuća kuna.

Zbog iznimnog dnevnog reda sjednica će se održati u dva dijela. Nastavak je sazvan za srijedu.

Komentirajte prvi

New Report

Close