Prevaranti u akciji. Oglasio se HZZO, a posebno upozoravaju umirovljenike

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. veljača 2024. u 13:44
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozoravaju u srijedu kako se ovih dana opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se telefonski nude različiti proizvodi u ime HZZO-a.

Jedna je osiguranica prijavila da ju je sa skrivenog broja na telefon nazvala nepoznata osoba, predstavljajući se kao djelatnik HZZO-a te joj je pokušala prodati ‘pojas za kralježnicu’, inzistirajući da ga primi na kućnu adresu kao paket “poklon EU, uz plaćanje određene poštarine“.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

U proteklih nekoliko godina, kažu,  više puta su zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.  Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda, navode u priopćenju te pozivaju građane da sve  pokušaj prijevare prijave policiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close