Prevaranti mu skinuli novac s računa, a sve je počelo porukom na mobitelu…

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2023. u 09:56
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja.

U četvrtak je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena kaznena prijava 19-godišnjaka. Putem lažne SMS poruke 9. studenog na mobitel je zaprimio obavijest da mu je pristigao paket, no da preko zaprimljene poveznice internetskog preglednika potvrdi svoju adresu što je i učinio. Preglednik ga je preusmjerio na lažnu stranicu trgovačkog društva koja se bavi dostavom paketa, javlja Policijska uprava karlovačka.

Na navedenoj stranici unio je podatke sa svoje bankovne kartice radi novčane uplate troškova dostave. Ubrzo nakon toga utvrdio je da je s njegovog računa skinut određeni novčani iznos. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja, pišu 24 sata.

Iste je slučajeve u srijedu objavila i Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

– Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podataka s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu SMS – navodi policija.

Komentirajte prvi

New Report

Close