Preprodajom tuđih vozila ‘zaradio’ 400.000 kuna, imao je razrađen plan

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2021. u 13:21
FOTO: Pixabay

Zagrebačka policija prijavila je u četvrtak 45-godišnjeg direktora i zastupnika tvrtke za prodaju i najam vozila kojeg sumnjiči da je zadržao 400.000 kuna od preprodaje sedam vozila u vlasništvu drugih tvrtki.

Policija je precizirala da je 45-godišnjak u prosincu 2018. u ime svoje tvrtke sklopio s drugom tvrtkom ugovor o najmu teretnog opela s pravom vlasništva po otplati zadnje rate. Ne sumnjajući u status vlasništva opela, kupac je na račun osumnjičenikove tvrtke uplatio 149.503 kune koje je 45-godišnjak zadržao, dok je kupac početkom 2020. morao vratiti opel tvrtki koja je pravi vlasnik vozila.

Uz to, 45-godišnjak se sumnjiči da je 15. rujna 2020. s drugom tvrtkom sklopio ugovor o poslovnom najmu šest peugeota kojima se obvezao da će, po isteku četveromjesečnog ugovora o najmu, ponovno otkupiti.

Osumnjičeni, dodaje policija, nije poštovao ugovor već je svih šest vozila prodao različitim kupcima kojima je predao krivotvorene račune oštećene tvrtke temeljem kojih su novi vlasnici izvršili prijenos vlasništva.

U dva navrata kupcima je obećao da će im naknadno dostaviti račun radi prijenosa vlasništva, ali to nije učinio već je novac zadržao za sebe, kažu u policiji.

Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja protiv 45-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close