Premijer o neradnoj nedjelji: Oni koji neće htjeti raditi neće moći dobiti otkaz

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. listopad 2022. u 07:25
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da se neće doći na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća kako ne bi davao legitimitet političkom igrokazu oporbe koja to radi u dosluhu sa Uskokovim okrivljenikom koji je sa njima u dealu.

“Ako djeluje nezakonito, a to kaže Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, onda zašto bi se mi odazivali i davali legitimitet političkom igrokazu oporbe. Oporba koja radi u dosluhu sa Uskokovim optuženikom (Draganom Kovačevićem) koji je sa njima u dealu”, rekao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a
zamoljen da komentira stav oporbe da nedolaženjem na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća pokazuje da ne poštuje saborske institucije jer Vlada odgovara Saboru.

Smatra i da je Uskokov optuženik Dragan Kovačević krenuo u manevar političkog napadanja njega kao premijera pa očekuje da mu odgovara i daje na važnosti.

“On je investirao u svoju budućnost, to je na djelu. Pripremili su se i pravno, politički i komunikacijski”, kazao je.

Neće dobiti otkaz oni koji ne žele raditi nedjeljom

Prijedlogom Zakona o trgovini, kojeg je predstavio ministar gospodarstva Davor Filipović, premijer je rekao da je i neradna nedjelja u sklopu tog zakona. “Naravno, pa to je cijeli bit zakona”, rekao je odgovarajući na novinarski upit. Naglasio je kako je cilj zakona da se nađe dobar balans između rada i obiteljskog života. Pojasnio je da bi se, po prijedlogu zakona, moglo raditi 16 nedjelja, od njih 52, uz iznimke  za one službe koje uobičajeno rade nedjeljom.

Tako će i svi oni koji rade nedjeljom biti adekvatno nagrađeni, a oni koji rade u nekoj tvrtci koja, između ostalog, radi nedjeljom a oni ne žele raditi – ne smiju zbog toga dobiti otkaz.

Komentirajte prvi

New Report

Close