Predstavnici velikih trgovčkih lanaca danas u Vladi. Hrana je sve skuplja, traži se rezanje cijena

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2023. u 07:54
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Deset predstavnika velikih trgovačkih lanaca trebalo bi doći na sastanak u Ministarstvo gospodarstva, radi razgovora o vraćanju cijena određenog broja proizvoda na razinu s kraja prošle godine.

Još se ne zna hoće li se svi veliki trgovački lanci odazvati pozivu Ministarstva i hoće li trgovci pristati na reguliranje cijena.

Podsjetimo, ministar Oleg Butković je tako rekao kako će se razgovori odvijati pojedinačno sa svakim trgovačkim lancem, a da je u nekim preliminarnim razgovorima jedan od 10 velikih trgovaca već izrazio spremnost da cijene vrati na razinu od 31. prosinca prošle godine. Iz Vlade, međutim, ne otkrivaju o kojem se trgovcu radi.

Premijer Plenković je kazao kako žele da trgovački lanci naprave poteze koji će omogućiti da se snize cijene određenih proizvoda, koje, kako je rekao, nisu rasle zbog uvođenja eura. Smatra i kako ne bi trebalo dugo trajati da se dogovore s trgovcima oko snižavanja cijena proizvoda.

– Želimo da se i s njihove strane naprave potezi. Možda ne moraju svi ići na godišnji odmor na najskuplje destinacije, možda ne moraju ići na ručak u najskuplje restorane, ali svi moramo ići u dućan i kupiti temeljne proizvode koji su dio košarice i upravo je u tome ključ tih razgovora s trgovačkim lancima, koji su nevezani od paketa mjera.

Istodobno, Vlada radi na posljednjim detaljima novog paketa pomoći građanima i gospodarstvu za ovu zimu. S prijedlogom mjera upoznat je vrh vladajuće stranke i koalicijski partneri.

Komentirajte prvi

New Report

Close