Predsjednica objavila kandidaturu pa izjavila: “Nema razloga da prosječna neto plaća u Hrvatskoj uskoro ne bude 7.500 kuna”

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2019. u 12:30
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Gospodarstvo mora prodisati punim plućima, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović objavila je u srijedu u Zagrebu kandidaturu za novi predsjednički mandat. Tom prilikom, među ostalim, govorila je i o stanju u gospodarstvu, piše N1.

"Naša djeca i mladi naš su najveći prioritet! Obrazovanje mora biti u interesu naše djece i mladih, koji moraju izrasti u građane sposobne stajati rame uz rame s mladima iz najrazvijenijih dražava, koji postižu najbolje rezultate i nalaze najbolje poslove. To je i u službi društva i države i u službi opstanka našeg identiteta.

Gospodarstvo mora prodisati punim plućima. Ekonomske politike koje ću promovirati bit će usmjerene na oslobađanje kreativnih snaga i potencijala koje imamo i možemo aktivirati za brži razvoj našega gospodarstva.

Tražit ću donošenje mjera za jačanje naše investicijske konkurentnosti i potpore izvoznicima. Plaće mogu i moraju rasti! Nema razloga da prosječna neto plaća u Hrvatskoj uskoro ne bude 7.500 kuna.

Monetarna politika HNB-a i kreditna politika banaka mogu i moraju više pogodovati hrvatskom gospodarstvu, hrvatskom stanovništvu i središnjoj državi", kazala je Grabar-Kitarović.

Komentari (12)
Pogledajte sve

Predsjednica lupeta u očaju, a u ekonomiju se razumije k’o Mara u krivi….. Samo se pridružila plejadi političara populista i lažljivaca! Jadno!

A da biramo bivšeg g. Agnostika Siktološkog:
"Josipović podržao Komšića: “Ustaška zmija i dalje sikće, podržava ju politika i mediji!” sic!


Onome kome je sada dobro vjerojatno ce ju birati, no kao sto rekoh KGK, Zoka i Plenki su isti tim. Osobno moj glas i jos barem 1000 koje znam ide Skori.

Još 100K ljudi da iseli i bit ce vise od planiranih 7.5K kn.

nema ni jednpg razloga da ova bude predsjednica
da se spužva BOB kandidira pobijedio bi ovu ništ ne koristi već samo šteti

New Report

Close