Predsjednica Nadzornog odbora Uljanika podnijela ostavku

Autor: Poslovni.hr/H , 24. kolovoz 2018. u 16:09
Foto: Dusko Marusic/Pixsell

Predsjednica Nadzornog odbora Uljanika Renata Kašnjar-Putar u petak je podnijela ostavku na članstvo u Nadzornom odboru, izvijestio je Uljanik.

Ostavku je podnijela s obzirom da su moguća rješenja nastale situacije u Uljaniku sada izvan ingerencija Nadzornog odbora, kao i obzirom na traženje radnika za većom zastupljenosti u upravljačkim tijelima, kaže se u obrazloženju ostavke.

U Uljaniku je u tijeku štrajk zbog neisplate plaća za srpanj.

Radnici Uljanika štrajkali su i danas, a jutros su nakon okupljanja unutar brodogradilišta ponovno su krenuli u prosvjedni hod ulicama Pule, a pridružio im se i velik broj građana. Prosvjedna povorka se najprije zaustavila na Forumu pred zgradom Gradske uprave tražeći da im se obrati gradonačelnik Boris Miletić, koji to međutim nije učinio.

Nezadovoljstvo su pritom usmjerili i prema lokalnoj vlasti, pa se u nekoliki navrata čulo skandiranje "IDS lopovi" i "Mafija, mafija", ali i "Nećemo Končara".

Uputili su se zatim i prema zgradi Istarske županije, a župan Valter Flego rekao im je – 'svi smo mi na istoj strani, država treba dati novce'.

Nezadovoljni radnici Uljanika zgradu Županije prolili su zatim vodom i pivom. Radnici su ponovo zatražili smjenu Uprave Uljanika, koja se ni danas nije spustila među njih.

U četvrtak su u Vladi održani odvojeni sastanci s predsjednikom uprave Uljanik grupe Giannijem Rossandom i Dankom Končarem, vlasnikom Kermas energije, koja je potencijalni Uljanikov strateški partner. 

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je nakon tih sastanaka da Danko Končar trenutno ne nudi model kojim bi se mogla osigurati plaća za radnike Uljanik grupe, kao ni uprava brodogradilišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close