Prakticiramo učenje engleskog jezika prema interesima i potrebama polaznika

Autor: Lucija Špiljak , 26. srpanj 2021. u 22:00
Alexandra Chioureas Posković/MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL

Predavači na Institutu dolaze iz različitih zemalja i područja; najviše iz Sjeverne Amerika, Irske i Australije.

Američki institut u Zagrebu je škola koja nudi mogućnost cjelogodišnjeg učenja engleskog jezika za sve generacije, grupno i individualno, a svako ljeto, pa i ovo, organizirali su aktivnosti kojima pružaju mogućnost polaznicima da prodube svoja znanja, vježbaju i usavrše svoj engleski jezik.

Više o njihovim tečajevima i interesu polaznika rekla nam je predsjednica Instituta Alexandra Chioureas Posković.

Koliko polaznika godišnje prođe kroz tečajeve u Američkom institutu i kakav je interes za učenje engleskog jezika?

Našu školu pohađa između 200 do 300 polaznika/članova svaki semestar. Svaki polaznik investira vrijeme u sebe samog i mi im želimo omogućiti najbolji omjer njihovog vremena i novca.

Najbolji način kako saznati uživaju li polaznici u svojim tečajevima jesu preporuke, povratne informacije na društvenim mrežama ili povratak na tečaj kada im praksa više i nije toliko potrebna. Često znam reći da zaista volim naše članove, s njima imamo najzabavnije i najbolje razgovore.

Naši su tečajevi prilagođeni su svakom polazniku. Grupe su dovoljno male da možemo saznati potrebe, želje i interese naših polaznika te kreirati lekcije koje će to reflektirati. Također nudimo dodatne besplatne aktivnosti za naše polaznike: debatni klub, klub ljubitelja knjige, English Lounge – besplatnih 90 minuta konverzacijskog engleskog i satove glume za djecu.

Ove aktivnosti nude dodatne sate vježbe govora engleskog jezika. Mi preporučujemo svim našim polaznicima pohađanje dodatnih aktivnosti jer će na taj način unaprijediti svoj govor i rječnik.

Kako polaznici kod vas prakticiraju engleski – jesu li to igre, filmovi…?

Ovo je odlično pitanje. Mi prakticiramo Interest Based Learning (Poduka temeljena na interesima naših polaznika), što znači da pokušavamo saznati interese i želje naših polaznika, i koristimo ih na satovima engleskog jezika.

Koristimo se tehnologijom poput aplikacija za razmjenu datoteka s našim polaznicima, raznim dodatnim aplikacijama, svakako koristimo video kako bismo bolje i efektivnije poučavali. Ovo radimo na svim nivoima i starosnim grupama (od 3 do 70+), primjereno dobi. Naši grupni tečajevi se odvijaju kroz semestre.

Imamo tri semestra, (jesenski, proljetni i ljetni) svi traju 15 tjedana i ukupno pokrivaju 30 punih sati nastave. Osim grupnih tečajeva, nudimo individualnu i poluindividualnu nastavu koja isto tako traje preko cijele godine.

3

semestra traju 15 tjedana i ukupno pokrivaju 30 punih sati nastave

Tko su predavači?

Svi naši zaposlenici koji poučavaju dolaze iz različitih zemalja i područja: svakako Sjeverna Amerika, Irska i Australija. Svi smo fakultetski obrazovani i certificirani za poduku engleskog jezika.

Američki institut također se istaknuo atraktivnim billboardima i kampanjama u gradu, iskoristivši aktualne situacije za promociju tečaja engleskog jezika. Koliko su vam kampanje pomogle u privlačenju novih polaznika?

Naše billboard kampanje su bile odlične! Tim koji je radio na istima je znao kako privući pozornost i to nam je pomoglo u prepoznavanju i vidljivosti posvuda. Nakon tih kampanja, broj polaznika se svakako povećao.

Što sve, po Vama, osoba s dobrim znanjem engleskog jezika može postići u Hrvatskoj?

Znanje dobrog engleskog ne znači nužno preseljenje van granica Hrvatske. Odlično znanje engleskog jezika je dodatno oruđe u vašem setu vještina i znanja. Mi smo poučavali i još uvijek poučavamo zaposlenike različitih firmi, od velikih do malih, koje su bazirane tu u Hrvatskoj, a koje surađuju s kolegama iz engleskih govornih područja.

Dakle, te firme ne traže samo poduku iz gramatike i rječnika, već žele raditi na frazama i naglascima kako bi što bolje komunicirali sa svojim suradnicima, partnerima i kolegama i u konačnici ostvarivali bolje poslovne rezultate.

Mi isto tako želimo pomoći svim firmama u razvoju njihovih komunikacijskih vještina, pisanja, prezentacija, razgovora kako bi oni u konačnici imali samopouzdanje pri komunikaciji s poslovnim svijetom izvan Hrvatske.

Nudimo grupe i individualne tečajeve za sve poslovne polaznike s naglaskom na njihove potrebe. Vjerujemo da u Hrvatskoj postoje mogućnosti i kapaciteti za odlične poslovne rezultate.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close