Poznati hrvatski poduzetnik svoj biznis seli u Njemačku: “Nije zbog novca, jer njega imam za tri života”

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2018. u 11:31
Foto: Thinkstock

Iako bi netko pomislio da odlazi jer je upao u dugove ili neke druge probleme, to nije tako.

Željko Lasić, vlasnik jednog od najvećih poduzeća za elektroinstalacije i graditeljstvo u čitavoj Imotskoj krajini, odlučio je napustiti Hrvatsku.

"S 1. svibnja ove godine zaključujem radni odnos u privatnoj tvrtki čiji sam vlasnik u Hrvatskoj već 33 godine i s istim datumom prijavljujem se u svojoj tvrtki u Njemačkoj", rekao je za Slobodnu Dalmaciju Lasić, inače jedan od osnivača HDZ-a i aktivni član stranke.

Iako bi netko pomislio da odlazi jer je upao u dugove ili neke druge probleme, to nije tako. Za njegovu tvrtku trenutno radi više od stotinu ljudi na gradilištima diljem Hrvatske i Njemačke, a iz države ga tjera zarazni krug sveopćeg neplaćanja.

"Da me se ne bi krivo shvatilo, ne odlazim u Njemačku kako bih poboljšao bilancu svoje mirovine. Imam 59 godina, dobro sam zaradio u životu i ne mogu potrošiti da ih imam još tri, ali želim sačuvati malo zdravlja i dostojanstva, ako već nije kasno", objašnjava.

Lasić, koji je i sam imao problema s naplatom poslova, je siguran da bi plaće hrvatskih radnika odmah bile veće za dvije tisuće kuna samo kada bi se moglo naplatiti 50 posto potraživanja.

"Ali ja ne mogu obećavati i dizati kredite kako bih zaštitio radnike i sebe od pomahnitalog sustava. Odgovorno tvrdim da će onog trenutka kada sustav bude radio da novac uzme onaj tko ga je zaslužio, a ne prvi do njega došao, naše plaće biti 8 do 10 tisuća kuna i hrvatski radnik neće odlaziti trbuhom za kruhom", smatra.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Gospodine Lasiću, Vi ste bar u vrijeme procvata HDZ poslova , zaradili za 3 života !….. Lako Vam je
ugasiti tvrtku i mirno se maknuti iz sustava….

Logični i očekivani proizvod HDZSDP-ovog načina vođenja države je da će i tvrtke početi odlaziti.

New Report

Close