‘Pozajmice su zakonit način pribavljanja likvidnosti’

Autor: Marija Brnić , 19. lipanj 2018. u 22:01
Hrvoje Markulinčić/D. Marušić/PIXSELL

Uprava Uljanika ljutito odgovorila na prozivke sindikata 3. maja koji je u njihovu vlasništvu.

Na najnovije napetosti i najave sindikata 3. maja da će zbog neizvjesnosti sudbine tog brodogradilišta idući mjesec izaći na ulicu, reagirali su iz prozivanog vlasnika pulskog Uljanika.

"Uljanik je 2013. spasio 3. maj od sigurne likvidacije. Nitko od onih koji se danas razbacuju parolama nije imao ni ideju, a još manje konkretno znanje kako to učiniti. Uljanik je na riječke navoze vratio složene brodove. S ponovljenim serijama barži, koje su se do tada gradili, već bi 2014. gotovo sav VSS kadar bio višak, a one bi se prodavale kataloški ili putem interneta.

Uljanik je kroz program restrukturiranja realizirao više od 730 milijuna kuna vlastitog doprinosa, što direktno, što kroz Društvo kao subjekt restrukturiranja. Od toga je gotovo 330 milijuna u novcu i nepovratno Uljanik uložio u 3. maj, a sam 3. maj danas duguje po pozajmicama više od 30 milijuna ostalim društvima Grupe", stoji u reagiranju Hrvoja Markulinčića, direktora korporativnih komunikacija Uljanika.

Osvrće se i na podatke o postojanju dodatnih 313 mil. kuna pozajmica 3. maja Uljaniku. Većinu, gotovo 280 milijuna, ostale su tvrtke grupacije već vratila 3. maju, a razlika je, kaže, uključena u 523 milijuna pozajmica vidljivih u financijskim izvješćima.

Markulinčić napominje i da tih 313 milijuna, da nije bilo Uljanika, još ne bi bilo dostupno 3. maju jer je riječ o starijim potraživanjima za ranije gradnje za domaće brodare. Pozajmice su uobičajen i zakonit način pribavljanja likvidnosti, posebice u složenim grupacijama, poručuje Markulinčić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close