Potrošači traže listu sigurnih web adresa

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2014. u 12:36
Foto: Thinkstock

Prema nekim istraživanjima 16% hrvatskih građana prakticira on-line poslovanje (e-kupnju, e-bankarstvo i ostale oblike e-poslovanja).

U otvorenom pismu Društva za zaštitu potrošača Hrvatske namijenjen Ministarstvu prometa, HAKOM-u i Agenciji za elektroničke medije, obavještavaju kako im je veliki broj hrvatskih potrošača prijavio web-shop prijevare. U pismu javljaju kako je u Europi ukradeno oko 18 milijuna email lozinki, što je znak za uzbunu, poručuju.

Također,  prema nekim istraživanjima 16% hrvatskih građana prakticira on-line poslovanje (e-kupnju, e-bankarstvo i ostale oblike e-poslovanja). Iako se na internetu može naći cijeli niz „Savjeta i stručnjaka za sigurnu online kupnju". VASCO VDSI, međunarodna kompanija za sigurnost podataka, u listi savjeta za sigurnu on-line kupnju, naglašava savjet kako bi trebalo kupovati samo na provjerenim web stranicama, stoji u pismu.

Nadalje, Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske upućuje apel kojim traži da se žurno objavi lista provjerenih i opasnih (neprovjerenih i neposlovnih) web stranica na kojima će sigurno obavljati sve oblike online poslovanja (kupnja robe, rezervacije putovanja, rezervacije turističkih aranžmana, e-plaćanja i sl.).

Komentirajte prvi

New Report

Close