Potpisan ugovor za projekt Centar kompetencija za slavonski hrast

Autor: Agencija VLM , 25. travanj 2014. u 09:13
Foto: Thinkstock

Centar kompetencija za slavonski hrast je još u studenom prošle godine uvršten u regionalne razvojne projekte kojima se odobrava tehnička pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nedavno osnovani Drvni klaster Vukovarsko-srijemske županije potpisao je Sporazum o dodjeli tehničke pomoći kroz koji se utvrđuje suradnja s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije u razvoju projektne ideje Centar kompetencija za slavonski hrast. Ovaj projekt vrijedan 3 milijuna eura, priprema Drvni klaster u suradnji s Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.

Riječ je o fazi u kojoj se ova projektna ideja razvija do razine nakon koje će biti spremna za prijavu na natječaje za strukturne fondove Europske unije, kažu u Hrastu.

Centar kompetencija za slavonski hrast je još u studenom prošle godine uvršten u regionalne razvojne projekte kojima se odobrava tehnička pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

U realizaciji ovog projekta do sada su već provedene neke aktivnosti pa je Općina Gradište darovala 3 hektara zemljišta u Poslovnoj zoni Ambarine, izrađena analiza troškova i koristi, izrađen Idejni projekt, ishođena lokacijska dozvola, projekt je uvršten u projekte od nacionalnog interesa Ministarstva gospodarstva, a napravljena je i studija Koncept sadržaja i aktivnosti Centra kompetencija za slavonski hrast.

Cilj projekta je pokretanje pozitivnih trendova u drvnoj industriji i uspostavljanje tehnološke platforme koja će služiti kao razvojni oslonac drvoprerađivačima baziranima na preradi i uporabi hrasta, kažu u Drvnom klasteru i dodaju kako su specifični ciljevi doprinijeti povećanju tehnološke konkurentnosti i povećanju inovacijskih kapaciteta MSP na području Slavonije i postati centar kompetencije za hrast.

Komentirajte prvi

New Report

Close