Potpisan ugovor o radovima na rekonstrukciji Opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić’ u Sisku

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2018. u 08:45
FOTO: PD

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić je zajedno sa svojim zamjenicima nazočio potpisivanju Ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić’ u Sisku.

Ugovor su potpisali ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenoviću i Ino Galić, direktor Presoflexasa u ime izvođača radova. Riječ je o rekonstrukciji površine veličine 9000 četvornih metara, na ukupno šest katova u kojima će biti smješteni objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevna bolnica, hemodijaliza, laboratorij i dijagnostika. Radovi, ukupne vrijednosti 106 milijuna kuna, bit će dovršeni u roku od 19 mjeseci, a početak radova očekuje se u ožujku ove godine, ili prije, ako to vremenski uvjeti dozvole.

– Ovo je doista veliki dan za Opću bolnicu, a rekao bih i općenito za zdravstvenu zaštitu naših stanovnika – rekao je župan i dodao kako je ovo povijesni dan i za grad Sisak i ovu županiju.

– Hvala svima koji su zadnjih godina radili na projektnoj dokumentaciji, a pogotovo zahvaljujem timu koji je zadnjih godinu dana radio na preinaci projektne dokumentacije, od projektanata, naše razvojne agencije SIMORA, stručnjaka u bolnici, ravnatelja i svima onima koji su radili danima i noćima da uspijemo uhvatiti ova sredstva. Sedamdeset milijuna kuna bespovratnih sredstava, ostatak do 106 milijuna su vlastita sredstva, iz izvora ministarstva financija, zdravstva, regionalnog razvoja i Županije – kazao je Žinić.

Župan se kratko osvrnuo i na komentare kako je projekt sisačke bolnice od nekih ocijenjen kao jedan od najvećih promašaja Županije.

– Ako je ovo promašaj ja vas pitam, što su to onda uspjesi!? Ovo je veliki uspjeh cijelog tima, koji je doveo do ovog dana – zaključio je župan Žinić.         

Komentirajte prvi

New Report

Close